Telefoane cu Firefox OS – SOLD OUT -

Primele telefoane cu sistem de operare Firefox, fabricate de Geeksphone – o companie spaniola, au fost date spre vanzare. Din nefericire pentru cei care voiau sa puna mana pe telefon, acestea au fost deja vandute.

Totusi, pentru clientul de rand acesta este un lucru bun. Desi este o varianta 1.0, aceste telefoane nu sunt inca pregatite pentru lansare.

In schimb, aceste telefoane sunt dedicate dezvoltatorilor de aplicatii pentru Firefox OS. Si, evident, sunt destul de multi cei care vor sa faca parte din aceasta miscare. Acest fapt nu este foarte surprinzator tinand cont ca toate aplicatiile pentru acest sistem de operare folosesc elemente de baza in webdesign cum ar fi HTML, CSS sau JavaScript. Mai simplu, oricine poate construi o aplicatie pentru acest sistem de operare daca are notiuni elementare de webdesign.

Multumita Firefox OS Simulator exista deja cateva aplicatii valabile. Dar oricat de folositor ar fi acest simulator, nu se poate compara cu lucrul pe un dispozitiv adevarat. Avand la dispozitie telefonul, “dezvoltatorii de aplicatii pot sa testeze capabilitatile sistemului de operare intr-o retea mobila, dar si partile de hardware cum ar fi camera sau accelerometrul” spune Stormy Peters, director de dezvoltare la Mozilla.

Desi Geeksphone este prima companie care produce aceste telefoane, mai multi producatori (Sony, LG, Alcatel) si-au exprimat dorinta fata de Mozilla de a produce dispozitive pentru larg consum.

Desi nu s-a anuntat nimic oficial legat de aceasta colaborare, planul celor de la Mozilla este de a dezvolta un sistem de operare finisat in urmatoarele luni, cu lansari oficiale in Brazilia, Venezuela, Portugalia, Spania si Polonia de-a lungul anului.

sursa : www.webmonkey.com

Firefox OS phone preview

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *