4 schimbari simple care iti pot propulsa Rata de Conversie la 1250%

A directiona traficul catre site in loc de landing page? Mare greseala.

A directiona traficul catre site in loc de landing page? Mare greseala.

Rata de conversie reprezinta raportul dintre cei care intra pe site, se uita, si cei care intreprind o actiune propusa de la inceput. Daca ati stabilit ca target, pentru website, accesarea unei pagini de contact, iar un vizitator acceseaza aceasta pagina, inseamna ca vizitatorul a contribuit la rata de conversie.

Studiu de caz FreshestWebs

In sprijinul argumentului pe care dorim sa-l demonstram, vom invoca exemplul concret al unui landing page, inainte si dupa optimizare.

Pagina originala arata asa:

Landing-page-inainte FreshestWebsStim la ce te gandesti – acesta nu este un landing page. Si ai dreptate. VividBoard folosea, la inceput, o pagina de start drept landing page.

Cele mai frecvente greseli la un landing page

  • Pagina nu are un singur call-to-action, iar vizitatorul poate fi tentat sa se indeparteze de actiunea preferabila.
  • Pagina este prea aglomerata, facand dificila identificarea elementelor esentiale.
  • Formularul din pagina cere prea multe informatii, si este centrat pe interesele companiei, in loc de cele ale vizitatorului.

4 sfaturi pentru cresterea ratei de conversie a unui landing page

1. Fa un singur lucru, si fa-l bine

In adevaratul sens al cuvantului, landing page-urile de ultima generatie trebuie sa ofere o singura optiune – fie sa efectueze o anumita actiune, fie sa te conduca la o alta pagina. Si punct.

2. Creeaza un traseu fluid pentru parcurgerea paginii

Daca scopul nostru este, de exemplu, acela ca vizitatorii sa descarce un ebook, atunci toate elementele din pagina trebuie sa contribuie la atingerea acestui scop.

In continutul paginii trebuie evitata multitudinea de culori, imagini si alte detalii (telefoane de contact sau icoane ale retelelor sociale) care pot distrage atentia.

3. Optimizeaza formularele pentru conversie

Ai fost vreodata nevoit sa completezi un formular detaliat pe un site cu care nu erai familiarizat? A afirma ca ai ezitat ar fi probabil putin spus. Totusi, in marketing, de multe ori cerem vizitatorilor sa faca ceva ce nici noi nu am face.

Cand optimizezi un formular pentru conversie, intreaba-te: De ce informatii am cu adevarat nevoie?

In definitiv, nu trebuie sa fie vorba de ce informatii vrei sa colectezi. Este important sa determini pe cineva care nu te cunoaste sa faca un prim pas.

In formularele de ultima generatie, in 9 din 10 cazuri, ai nevoie doar de nume si adresa de email.Dupa acest prim pas, poti continua sa comunici si sa colectezi alte date.

4. Creeaza landing page-uri PENTRU clienti, nu DESPRE compania ta

Stim.. cu totii vrem ca vizitatorii sa stie toate motivele pentru care ar trebui sa ne aleaga pe noi.

In realitate, in momentul in care iau contact cu pagina ta, lor nu le pasa. In schimb, ei cauta o solutie la problema lor imediata, nu o relatie consolidata cu o companie (asta se intampla pe parcurs.. in cazuri fericite!)

Secretul

landing-page-dupa FreshestWebsIata cum arata landing page-ul dupa cate modificari facute paginii initiale. Versiunea actuala, a condus VividBoard spre o rata de conversie de 27%, dupa ce plecasera de la 2% (o crestere de 1250%):

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *