20 Trenduri pentru 2014

Partea I


In acest articol vreau sa impartasesc 20 de trenduri care sper sa infloreasca anul acesta. Multe au fost puse deja in miscare in timp ce altele de abia au prins viata. Asa ca haideti sa vedem ce trebuie sa urmarim de-a lungul anului.

Layout-uri sub forma de grila

Primul site de acest gen care mi-a atras atentia a fost Pinterest. Site-urile de socializare au avut intotdeauna o structura de tip grila (Twitter / Tumblr). Pana si noul timeline al Facebook-ului foleseste acelasi tip de structura.

Acest lucru nu trebuie implementat cu forta intr-un site. Trebuie sa fie facut cu un scop, deoarece experienta utilizatorului vine pe primul loc. In situatii in care folosesti imagini si/sau text updatabil, layout-ul sub forma de grila condenseaza totul intr-un format usor de citit. Totul e micsorat, dar in acelasi timp ramane coerent si nu foloseste mult spatiu pe pagina.

Caption-uri ingenioase

Multe site-uri folosesc galerii de imagini pentru a prezenta portofolii, fotografii, etc. Folosirea unui caption ajuta vizitatorul sa rezoneze mai usor cu informatia oferita. Si cu ajutorul CSS3-ului, te poti baza pe resursele proprii ale browser-ului fara sa fie nevoie de alte JavaScript-uri.

Designul fiecarui site trebuie sa se adreseze vizitatorului. Mai nou, poti implementa aceste caption-uri incat sa se ataseze automat de imaginile din fiecare pagina.

Elemente extinse ale Form-ului

Majoritatea web developer-ilor sunt familiarizati cu scopul jQuery-ului. Te ajuta in alcatuirea unor coduri de JavaScript mai scurte si mai clare. Plugin-urile open source de tip jQuery si-au creat propria piata si cererea e din ce in ce mai mare.

Exista un entuziasm particular legat de aceste plugin-uri care imbunatatesc experienta vizitatorului. Efectele obtinute pot fi folosite in aproape orice iti poti imagina. Puteti arunca o privire AICI pentru un catalog de plugin-uri open source pe care le poti descarca si testa in proiectele proprii.

Landing Page-uri cu un scop bine definit

Cand primele aplicatii iOS App Store au fost lansate, toti dezvoltatorii s-au grabit sa-si implementeze ideile. Acum avem milioane de aplicatii pentru utilizatorii de Android + iOS. Multe din aceste aplicatii au propria lor pagina de web.

Dezvoltatorii de software, deseori cumpara un domeniu si lanseaza un site ca unealta de marketing. Aceasta idee s-a raspandit si in domeniul jocurilor, script-urilor open source, aplicatiilor pentru smartphone-uri sau orice produs digital iti poti imagina. Aceste landing page-uri au rolul esential de a incuraja posibilii clienti sa afle mai multe informatii despre produs inainte de a-l cumpara.

Player Video in HTML5

Aplicatiile Flash sunt inca folosite unde este nevoie, dar din ce in ce mai multi dezvoltatori de site-uri stiu ca viitorul este HTML5. 2 scripturi recomandate ar fi Video.js si MediaElements.js. Primul este mult mai simplu, dar in acelasi timp este limitat doar la functiile de baza.

Media Element dispune de cateva skin-uri default si o documentatie elaborata daca vrei sa-ti creezi propriul design pentru player. Cu acelasi cod poti crea si un player audio. Ambele scripturi ofera o documentatie, pe langa un API si ambele sunt niste librarii fantastice.
www.hongkiat.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *