20 Trenduri pentru 2014 – Partea a IV-a

Responsive Design

Cand intri pe un site e aproape imposibil sa-ti dai seama care au fost etapele designului. Ideea este sa schitezi cum ar arata site-ul pe un layout mobil (telefon sau tableta). Elimina toate elementele in exces si pastreaza numai esentialul.

Din acest punct este mult mai usor sa maresti designul pentru ecrane mai mari. Meniurile devin mai late, continutul este si el redimensionat si, daca este nevoie, adaugat un meniu lateral. Designul responsive pune accent pe experienta mobila, care devine baza pentru intregul layout. Conceptul este interesant dar ramane la latitudinea designerilor daca vor incerca sa implementeze acest stil de lucru.

HTML5 – Tag-ul Canvas

Se pot spune atat de multe despre acest element incat poate ajunge obiectul unui studiu. Folosind JavaScript e posibil sa creezi jocuri sau aplicatii de desenat in HTML5. Poti chiar sa creezi un element care sa adune semnaturi AICI.10-canvas-based-loader-animation

Exemplul de mai sus este o mostra a ce poti realiza cu acest tag. Alt exemplu este ACEASTA – bara de loading. Posibilitatile cresc rapid si de abia astept sa vad cum va evolua acest element in 2-3 ani.

Pixel Art si jocurile pentru browsere

Acest tip de design nu este atat de comun, dar iti atrage atentia. Este nevoie de mult talent pentru a crea ceva deosebit. Crearea unui joc in browser necesita vointa si o doza mare de rabdare.11-pixel-sprite-game-example-codepen

Pentru cei curiosi, o multime de resurse se pot gasi AICI. Acest site contine multe librarii JavaScript gratuite pentru cei ce vor sa-si creeze propriul joc. Desi este un proces complex, poti gasi pe Google sute de tutoriale care iti vor usura treaba.

Inregistrare rapida

Din ce in ce mai multe servicii online ii cer utilizatorului sa se inregistreze pentru a folosi acel site. (We know…it sucks). Nimeni nu are timp sa stea sa completeze formulare complexe.

Daca site-ul tau are un astfel de formular, incearca sa-l faci scurt si la obiect. Multe aplicatii noi au inclus cate un astfel e formular pentru a captura cat mai multi vizitatori. Ai fi surprins sa vezi cat de buna poate fi aceasta tactica daca formularul are doar 2-4 campuri de completat.

KeyFrame-uri animate in CSS3

De la inceputul internetului, metoda preferata pentru a crea o animatie a fost JavaScript-ul.Recent, cu ajutorul CSS3-ului, a fost adoptata o noua metoda folosind @keyframe.12-css3-keyframe-animation-loaders

Keyframe-urile se comporta asemanator cu Adobe Flash. Setezi o valoare procentuala de la 0%-100% si definesti proprietatile care se vor schimba intr’o anumita perioada de timp. Ultimele update-uri ale CSS3-ului iti ofera destule unelte cu ajutorul carora poti sa creezi tot felul de animatii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *