20 Trenduri pentru 2014 – Partea a III-a

2705_web-design-trends-in-2014-628x250Lazy-Loading animations

Din ce in ce mai multe teme de wordpress au efecte de tranzitie aplicate elementelor din site, dar acestea se incarca doar atunci cand aceste elemente apar in campul tau vizual. Aceste elemente sunt deja incarcate pe pagina de web, dar sunt “ascunse” in spatele unui script.

06-chartjs-homepage-layout-scriptFolosind JavaScript e usor de determinat cand aceste elemente devin vizibile si apoi animate cu ajutorul CSS3-ului si JavaScript-ului.

AICI aveti o prezentare live a acestor elemente. Acest tip de efect nu ajuta cu nimic din punct de vedere tehnic (nu foloseste mai putin bandwidth) ci este strict estetic.

Galerii de imagini customizabile

Interesul sporit pentru elementele de JavaScript si CSS a permis realizarea unor proiecte exceptionale. Galeriile sunt un trend care tine de ani buni si odata cu noul an vom vedea din ce in ce mai multe improvizatii.

07-elastic-stack-photos-tutorialPentru un exemplu live click AICI. Desi este in stadiul de experiment, iti poti crea o idee asupra posibilitatilor nelimitate de customizare.

Daca te-a atras conceptul atunci poti arunca o privire AICI pentru exemple sau tutoriale.

Mega-Meniuri

In ultimii ani au fost testate si implementate tot felul de elemete de navigatie. Odata cu nevoia unui design responsive, tipurile de meniuri s-au diversificat, utilizind cu precadere HTML5/CCS3. Un trend mic dar in expansiune este utilizarea unor mega-meniuri care se extind pe toata latimea paginii si contin blocuri de informatii, imagini sau link-uri.

08-mashable-mega-dropdown-navigationAcest tip de meniuri este folosit la site-uri care publica un numar mare de articole de dimensiuni mari (reviste, ziare sau forumuri online). Desi initial ocupa mult loc, acestea perfectioneaza navigarea pe site.

Bare de cautare extensibile

09-expanding-search-bar-tutorialPopularitatea acestor tipuri de elemente a inceput sa cresca in ultima perioada. Clientul da click pe lupa sau pe form-ul propriu zis si acesta se mareste pana ajunge la o dimensiune prestabilita.

Un TUTORIAL legat de acesta tema poti gasi pe site-ul celor de la Codrops. Poti chiar ascunde tot form-ul in partea de sus a site-ului pentru a salva spatiu sau daca vrei un design minimalist. Aceasta tehnica este des intalnita in layout-urile responsive.

Liste detaliate de servicii

Click AICI pentru exemple de liste. Aceste liste au ca scop prezentarea detaliata a unui produs sau serviciu. Deseori, in aceste liste sunt incorporate si imagini sau iconite pentru a ilustra ideea intr-o maniera concisa.

Aceste liste au devenit un “must have” pentru multe pagini de web. O colectie de informatii asupra unui produs sau serviciu ofera vizitatorilor un motiv de a ramane pe site. Mai mult, ofera clientilor o perspectiva diferita asupra acelui produs si a functionalitatii lui. In acelasi timp, folosirea iconitelor atrage atentia clientilor chiar si cand acestia arunca o privire rapida pe site.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *