20 Trenduri pentru 2014 – Partea a II-a

2705_web-design-trends-in-2014-628x250Efecte de tranzitie 3D

In ultimul an am gasit din ce in ce mai multe site-uri care folosesc acest tip de tranzitie. Acestea sunt deseori incorporate in pagini pentru galerii foto sau meniuri de navigatie. Efectul 3D poate fi creat in jQuery dar si in CSS3.

Dupa cum stim, animatiile nu sunt compatibile cu toate browserele si nici nu trebuie inghesuite pe o singura pagina. Daca va place sa va jucati cu lucruri noi, va recomandam sa cautati pe net exemple de animatii 3D.

Elemente de design flat (plate)

Nu putem sa vorbim despre trenduri in web design fara sa prezentam conceptul flat (elemente care exprima simplitate si claritate in detrimentul look-ului). CSS3 a permis designerilor sa creeze butoane folosind box-shadows, text-shadows sau colturi rotunjite. Acest model a fost adaptat si pentru meniuri de navigatie sau pentru input-uri.long-shadow-flat-icons

Portrete personale

In site-urile de prezentare sau de portofoliu trebuie sa vorbesti despre tine, despre locurile preferate sau despre munca ta. Dar pentru a tine publicul interesat trebuie sa creezi o legatura. Cea mai usoara metoda este de a include pe site o poza cu tine.05-andrea-mann-jazz-vocalist-homepage

In exemplul de mai sus, poza este modificata astfel incat sa se integereze in fundalul alb-negru. Desi arata fantastic, nu e nevoie neaparata de o poza atat de mare. Si o poza mica, intr-un colt al homepage-ului, ofera vizitatorilor o idee despre tine.

Imagini SVG si iconite

Elementele vectoriale nu sunt construite cu pixeli ci cu linii si coordonate. Formele individuale sunt organizate cu ajutorul ecuatiilor matematice si astfel permite redimensionarea lor fara pierderea calitatii.

Problema cu acest tip de imagini este compatibilitatea lor cu toate browserele. Multa lume inca foloseste versiuni vechi de Internet Explorer sau alte browsere asemanatoare. Trebuie sa se tina cont ca exista un trend urias care va schimba internetul in anii ce vor urma(daca asta nu se intampla deja).

Font-face

Una din cele mai interesante tehnici in web design la momentul actual este @font-face. Poti importa orice tip de font-uri de pe local sau de pe alte servele externe. Aceste font-uri sunt definite ca CSS si le poti modifica din proprietatile “font-family” pentru a-ti stiliza pagina.001

In ultimul timp, au fost incluse in aceasta categorie si iconite de tip font-face. Desi ele pot fi redate ca text pe site, aceste iconite nu au calitatea unor elemente de grafica veritabile. Totusi, abilitatea de a modifica fiecare font in parte poate face diferenta intre site-ul tau si competitie.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *